Hvorfor solgte jeg Rockwool i stedet for at købe flere?

De af jer der har fulgt min portefølje ved, at jeg solgte ud af Rockwool i fredags, da de faldt kraftigt på regnskabet.

Mange af jer har spurgt, om det ikke var smart at købe flere af dem i stedet, hvis man tror på casen omkring firmaet. Og jo, det kunne det muligvis godt være. Men der er en række faktorer der gør, at jeg valgte at følge mit stop-loss, sælge ud og ikke købe flere. Her er grundene:

Følg planen

Da jeg gik ind i Rockwool var jeg helt klar på, at den faktisk stadig lå i en langsigtet faldende trend. Men jeg vurderede, at dette var et godt sted at gå ind med et godt stigningspotentiale. Men inden jeg satte handlen op, havde jeg også en klar plan for, hvornår jeg skulle ud af handlen, hvis den gik imod mig. Noget af det vigtigste, når man trader, er at være tro mod sin plan og følge den til sidste punktum. Og skønt jeg var fristet til at rykke mit stop nedad for lige at se, om jeg ikke kunne få en vending op i aktien, så undlod jeg, idet det er en psykologisk fælde, som man helst skal undgå.

Så første grund var, at jeg havde en plan, og jeg ønskede at følge den.

Den kraftige vending kom som en afvisning på en stærk trendlinje

Som nævnt tidligere, så var en af mine overvejelser i denne handel, at den foregik i toppen af en nedadgående trendkanal. Og da vi fik faldet i sidste uge, så bekræftede det denne trendkanal, og så faldt præmisserne for min handel fra hinanden. Sker dette, er det bare med at tage benene på nakken og smutte. Her ser du afvisningen i toppen af kanalen:

Prisen viste ikke for alvor styrke i løbet af dagen

Noget af det, jeg tit kigger efter i tilfælde som dette, når jeg overvejer om en reaktion er for kraftig er, om køberne hurtigt kommer ind og sender aktien op over dagens startkurs. Hvis der sker et stort gap ned, og så en hurtig stigning op over startprisen, så viser det stor styrke hos køberne. Men i Rockwools tilfælde kunne startprisen ikke rigtig blive brudt op ad, og prisen lå og hoppede lidt op og ned i løbet af dagen uden for alvor at bryde startniveauet. Her ved pilen kan I se, at gappet holdt hele dagen, hvilket både bekræftede bruddet på den opadgående kileformation samt bekræftede afvisningen fra toppen af trendkanalen, som jeg tidligere beskrev.

Jeg håber dette giver en nogenlunde ide om de overvejelser, jeg gør mig i hverdagen, når man står med et tab på hånden og skal beslutte sig relativt hurtigt om at sælge eller beholde. Tiden må vise, om min beslutning var fornuftig 🙂